top of page

Proje Tipi: Villa
Proje Yeri: Ovacık, Çeşme, İzmir
Proje Yılı: 2021
İnşaat Yılı: 2022

Parsel Alanı: 635m² 
Kapalı İnşaat Alanı: 560m²

Mimari Tasarım: 
BAD-Başak Akkoyunlu Design
Ekip: Ezgi Özen

Peyzaj Tasarım/Uygulama:
Işıl Acar Peyzaj

Ana Yüklenici: Hakan Acar İnşaat

Fotoğraf: Başak Akkoyunlu
ZM Yasa

Casa Uva
 

İzmir, Çeşme’de yer alan Casa Uva, her biri 635 metrekare içerisine çözülmüş yaklaşık 564 metrekarelik kapalı alan hacmine sahip iki adet konut projesi. Yapımı 2021 yılında tamamlanan evde, biri bodrum olmak üzere toplamda üç kat bulunmakta. Bu katların bulunduğu ana yapıyı ise traverten, mozaik taşları ve doğal ahşap kaplamanın uyumlu bir şekilde kullanıldığı peyzaj çevrelemekte. Kot farkları bulunan bir araziye oturan binada bu durum avantaja çevrilerek giriş katı ve yaşama alanın bulunduğu orta kat (bahçe katı) arasında, içeride bulunan merdiven ve asansör haricinde bir de dış merdiven tasarımıyla dinamik bir kullanım sağlandı.

 

Bodrum katta, kot farkından faydalanılarak elde edilen alan, sauna buhar odası ve bağlantılı dinlenme alanını içerisine alacak şekilde tasarlanmış, biri yardımcı birisi misafir odası olacak şekilde iki adet oda, kapalı garaj, servis ve teknik alanlar da bu katta konumlandırılmış. 

Bahçe katında ise mutfak, bahçeye açılan bir yatak odası ve de Ovacık ovaları manzarasına hâkim sonsuzluk havuzu ile doğrudan görsel bağlantısı olan salon bulunuyor. 

 

Giriş kata yerleştirilmiş yatak odaları projenin önemli bir detayı olan manzarayı doğrudan görecek biçimde yerleştirilmiş, bu durum teras niteliği taşıyacak genişlikte bir balkon ile de desteklenmiş. Yine giriş katında yer alan oda ve banyolar, binanın kitlesini de oluşturan betonarme kabuğun altında yer alıyor ve kabuk odaların hacimsel zenginliğine katkıda bulunacak şekilde içeriden de kendini hissettiriyor. Ebeveyn odasında, yatağın üzerinde yer alan çatı penceresi kullanıcılar için odanın hem gündüz hem de gece farklı ışık ve görselliklerle zenginleşmesini sağlıyor.

 

Dış cephede kendini gösteren betonarme kabuk özel bir sıva ile sıvanarak ifadesini kaybetmeden korundu. Kabuğun içerisinde kalan cepheler ise doğu cephesinde (giriş cephesi) traverten ve batı cephesinde iroko kullanımı ile kendilerini net bir şekilde ifade ederek kabuğun tek başına okunmasını destekliyor.

bottom of page